Is daar nog iemand?

Er is zo veel gebeurd sinds afgelopen maart dat het bloggen en vloggen er een beetje bij in geschoten is

Een langgekoesterde droom is namelijk werkelijkheid geworden, ik heb een heuse echte wolwinkel geopend! Ontzettend spannend en leuk maar tegelijkertijd ook gigantisch druk 🙂

De winkel is gelegen in één van de oudste straatjes van Zevenaar en hetu pand is onderdeel van het Landgoed Huys Sevenaer, een historische kasteelboerderij.

mosaic36f86ccbe72741190dbd2bd05f4398fb07fadc0c_medium

Op 1 juli ging de winkel officieel open en sinds die tijd ben ik superdruk geweest ondanks dat het eigenlijk vakantietijd was!

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en ben ik weer een beetje met beide voeten op de grond geland en dus tijd om een aantal dingen weer op te pakken. Zoals bloggen en als ik een werkbare opzet vind  in de winkel ook weer vloggen 😉

Maar voor nu eerst maar eens bloggen. Zoals over nieuwe wolletjes en patronen bijvoorbeeld!

Eén van de belangrijkste beslissingen die ik moest nemen met het openen van een echte stenen winkel is natuurlijk de uitbreiding van garens. Want een hele grote winkel vullen met alleen mijn eigen handgeverfde garens is niet echt te doen. Aan de ene kant jammer misschien maar aan de andere kant bied het ook enorm veel mogelijkheden! Wel vond ik dat de garens die erbij kwamen moesten passen bij de Dutch Wool Diva garens qua uistraling, achtergrond en kwaliteit.

De garenmerken die uiteindelijk het meest bij mij paste waren LangYarns en Onion. Niet alle garens die deze merken voeren heb ik in het assortiment maar wat niet is kan nog komen en kan natuurlijk ook altijd besteld worden 🙂

Ik heb nog veel meer te vertellen maar dat komt nog! Ik sluit eerst maar eens af met wat inspiratie voor de garens die ik al wel heb zoals de Jawoll uni en Jawoll Magic.

Deze prachtige handschoenen vond ik op Ravelry naar een gratis patroon voor polswarmers van Rosa Pomar, de Kurdish-ish wristlet.

 

Fijne zondag en happy crafting!

Handtekening

Dutch Wool Diva Podcast – Aflevering 11

Ik ben er weer!

Shownotes/Aantekeningen

Social Media/Sites:

Twitter: DutchWoolDiva
Facebook: Dutch Wool Diva
Instagram: dutchwooldiva
Ravelry: DutchWoolDiva
Ravelry Groep: Dutch Wool Diva
Webshop: www.dutchwooldiva.nl

Werk in uitvoering:

Breiprojecten

  • Lapjesdeken gebaseerd op het patroon “Memory Blanket” by Georgie Hallam – garen diverse restjes sokkenwol
  • Sock Madness sokken: patroon SlipStripeSpiral by Mylene Pijpers – 1 bolletje GB Wolle Sprint (50 gram) + 50 gram Diva Sock Twist (geen idee welke kleurstelling)
  • Sjaal voor het Diva BAL: Rainbow’s End by Nancy Marchant – 1 streng handgesponnen wol (LSD mix) + 1 streng Diva Sock Marl, kleurstelling Powder Pink

Update Giveaway:

De winnaars voor de twee vrijkaarten zijn getrokken!! Jullie krijgen bericht van me voor je adresgegevens 🙂

Natuurlijk heb ik het even officieel vastgelegd, hè. Voor de officiëel enzo. Hieronder de kaartjes met de namen en in het emmertje klaar voor de trekking op de foto. (Geen idee waarom er 1 ondersteboven ligt trouwens… :mrgreen: )

2016-03-06 12.29.30 2016-03-06 12.33.12

En de trekking natuurlijk:

Heb je nou niet gewonnen ga dan naar mijn Facebook pagina want daar komt nog een actie waarbij je kaartjes kunt winnen!!

Veel spin, brei, haak, weef en quilt plezier!

Handtekening

Een langzame start

Het wil nog niet echt lukken in 2016 om regelmatig te bloggen en van podcasten/vloggen is ook nog helemaal niets gekomen…

Ik laat het maar zo en gun mezelf een langzame start want ik ken mezelf een beetje. Hoe groter de druk om iets te doen hoe minder zin ik er in heb en hoe meer ik ga uitstellen. En dat willen we natuurlijk niet!

De Handwerkbeurs is weer achter de rug en wat was het weer een gezellige boel! 4 Dagen lang was het echt super druk bij de Dutch Wool Diva kraam en we waren dan ook wel een beetje afgepeigerd op zondagavond 😉

Dit is volgens mij op dag 1. Hier zijn we nog behoorlijk fris en fruitig 😀


©FiberRachel

Een paar mooie plaatjes 🙂

©Ineke

Hier zien we er ook nog wel vrolijk uit eigenlijk…en dat voor de 3e dag!

©Ineke

Op dit moment ben alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de volgende beurs in Maart. Een nieuwe beurs dit keer!

KnitKnot

Op 18 – 19 en 20 maart staat Dutch Wool Diva op de Brabantse Brei- en Haakdagen Knit & Knot in Tilburg (Koepelhal).

We hebben een mooie kraam gereserveerd op standplaats 055 en, helemaal leuk, een workshopruimte naast de kraam! Sanne geeft ook hier weer 2x per dag workshops spinnen op een spintol voor beginners. Omdat er nu al diverse verzoekjes voor voorinschrijvingen zijn kun je je nu ook officieel aanmelden en betalen via de Dutch Wool Diva website!

Voorinschrijving is natuurlijk niet verplicht maar zo weet je in ieder geval zeker dat er een plek voor je gereserveerd word. Tijdens de beursdagen kun je je ook aan de kraam aanmelden en betalen als er nog plek is. De tijden van de workshops zijn elke dag van 11.00 tot 11.45 uur en van 13.30 tot 14.15 uur.

Ik ben heel erg benieuwd wie we op deze beurs gaan tegenkomen! Omdat het nu eindelijk eens in het zuiden van het land is hoop ik ook op een aantal Diva-meisjes uit Limburg/Brabant en België bv. En om de drempel misschien toch wat lager te maken:

Hier op mijn blog ga ik 2 vrijkaartjes weggeven!

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is even hier op mijn blog een berichtje achterlaten 🙂 De winnaars ga ik volgende week dan bekend maken (zaterdag of zondag).

Happy crafting!

Handtekening