Nieuwe kleuren – Herfst 2017

Brrr..met die koude regenachtige dagen van de afgelopen tijd lijkt er een definitief einde aan de zomer te zijn gekomen. Zo’n zomer duurt naar mijn idee altijd veel te kort! 😔

Maar er is ook iets positiefs aan de weersverandering hoor! Want met het korter worden van de dagen veranderd ook mijn kleurenpalet met het verven van garens. En daar komen dan hele mooie dingen uit al zeg ik het zelf 😄

Zijn ze niet super geworden de nieuwe herfst kleuren? Er zijn maar liefst 9 nieuwe kleuren die op alle soorten garens geverfd kunnen worden. Hier zie je een aantal in Diva Sock Star en Diva Sock Bamboo maar als je wil swappen van basis of een geheel andere basis wil stuur me dan gewoon een berichtje via het contactformulier en ik ga kijken wat ik voor je kan doen. Zie alle 9 nieuwe kleuren hier.

Naast deze prachtige nieuwe kleuren is er ook goed nieuws voor de inschrijvers van de nieuwe Stephen West Mystery Knit Along, de Speckle en Pop MKAL 2017.

Speciaal voor deze MKAL heb ik een voordelig setje van 6 ministrengetjes samengesteld voor de benodigde pop! Heb je nou maar 1 of 2 kleurtjes nodig dan zijn ze natuurlijk ook gewoon los te koop 😁

 Je kunt voor het (koop) patroon uiteraard rechtstreeks op Ravelry terecht.

Happy crafting!

 

 

Zomervakantie

Zomervakantie. Ahhh, zomervakantie!

Het hele jaar kijkt iedereen uit naar vakantie.
Ik ook. Totdat  ik vakantie heb. Dan tuin ik in dezelfde kuil waar ik iedere vakantie in val. 😆

De eerste dagen van de eerste week ben ik vooral bezig met het afhandelen van de (werk)klusjes waar ik daarvoor niet aan toe kwam zoals de BTW administratie of klusjes die al maanden van tevoren vaststaan (Diva Dosis Spinclub  / Diva Sock Club) maar die ik pas doe als aaaaaaaaaaaaaaaaallerlaatste want ja ik heb straks nog tijd zat om vakantie te houden niet?

De paar volgende dagen slaap ik een gat in de dag omdat ik kennelijk wat in te halen heb en ik natuurlijk véél te laat naar bed ga want: vakantie!
Overdag komt er dus niet zoveel uit mijn handen dat begrijp je, en tegen de tijd dat ik productief word is de dag al lang overgegaan in de nacht avond 😅

Maar ik heb heus wel wat gedaan! Ik maakte deze week bijvoorbeeld mijn combospin* uitdaging af die ik mezelf als doel had gegeven in de TDF.

En ik startte meteen met het patroon van het vest wat ik daarvoor had uitgezocht!

Spring Showers

Spring Showers by Joji Locatelli

Dit patroon stond al een tijdje op mijn favorietenlijst omdat het heel geschikt is voor handgeverfde garens, commerciële garens maar ook voor handgesponnen garens!

Kijk maar eens naar deze voorbeelden:

©Sternenelfin

©Colourfulbee

©ClaireR

©Winspearean

Happy crafting!

*daarover later meer

Is daar nog iemand?

Er is zo veel gebeurd sinds afgelopen maart dat het bloggen en vloggen er een beetje bij in geschoten is

Een langgekoesterde droom is namelijk werkelijkheid geworden, ik heb een heuse echte wolwinkel geopend! Ontzettend spannend en leuk maar tegelijkertijd ook gigantisch druk 🙂

De winkel is gelegen in één van de oudste straatjes van Zevenaar en hetu pand is onderdeel van het Landgoed Huys Sevenaer, een historische kasteelboerderij.

mosaic36f86ccbe72741190dbd2bd05f4398fb07fadc0c_medium

Op 1 juli ging de winkel officieel open en sinds die tijd ben ik superdruk geweest ondanks dat het eigenlijk vakantietijd was!

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en ben ik weer een beetje met beide voeten op de grond geland en dus tijd om een aantal dingen weer op te pakken. Zoals bloggen en als ik een werkbare opzet vind  in de winkel ook weer vloggen 😉

Maar voor nu eerst maar eens bloggen. Zoals over nieuwe wolletjes en patronen bijvoorbeeld!

Eén van de belangrijkste beslissingen die ik moest nemen met het openen van een echte stenen winkel is natuurlijk de uitbreiding van garens. Want een hele grote winkel vullen met alleen mijn eigen handgeverfde garens is niet echt te doen. Aan de ene kant jammer misschien maar aan de andere kant bied het ook enorm veel mogelijkheden! Wel vond ik dat de garens die erbij kwamen moesten passen bij de Dutch Wool Diva garens qua uistraling, achtergrond en kwaliteit.

De garenmerken die uiteindelijk het meest bij mij paste waren LangYarns en Onion. Niet alle garens die deze merken voeren heb ik in het assortiment maar wat niet is kan nog komen en kan natuurlijk ook altijd besteld worden 🙂

Ik heb nog veel meer te vertellen maar dat komt nog! Ik sluit eerst maar eens af met wat inspiratie voor de garens die ik al wel heb zoals de Jawoll uni en Jawoll Magic.

Deze prachtige handschoenen vond ik op Ravelry naar een gratis patroon voor polswarmers van Rosa Pomar, de Kurdish-ish wristlet.

 

Fijne zondag en happy crafting!

Handtekening