Tour De Fleece 2019

Box Brownies bestellen
logo tour de france

Ieder jaar rond deze tijd vind in Frankrijk de Tour de France plaats. Dit jaar starten ze op zaterdag 6 juli op de Grote Markt in Brussel om uiteindelijk op zondag 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs te finishen.

En ieder jaar kruipen tijdens deze dagen duizenden mensen over de hele wereld achter het spinnewiel of pakken ze een spintol om kilometers garen te maken. Wij spinners noemen dat de Tour de Fleece.

logo tour de fleece

Het concept is heel simpel eigenlijk: zij laten de wielen draaien, wij laten de wielen draaien! Iedere dag spinnen we een stukje (al is het maar een meter) behalve op de rustdagen (16 en 22 juli) net als bij de echte Tour! Ooit gestart als een klein groepje op Ravelry is het nu uitgegroeid tot een evenement wat ieder jaar wereldwijd ruim 9000 spinners aantrekt. En dat alles online!

Ook dit jaar doet de Dutch Wool Diva groep weer mee met Team Diva op Ravelry. Zoals het er nu naar uitziet rijden er zo rond de 30 spinners mee in ons team! Maar er kan nog meer bij dus sluit je vooral aan bij ons!

nomnomnomnomnom

Bij Team Diva draait het vooral om de volgende regel: er zijn geen regels in Team Diva! We spinnen zoveel we kunnen, wanneer we kunnen en vooral allemaal op onze eigen manier. We moedigen we elkaar aan, bewonderen we elkaars garens, geven elkaar tips en geven de virtuele chocolade door als we wat extra energie nodig hebben. Ook kiezen we altijd een virtueel tenue uit met bijbehorend motto en dit jaar hebben we hiervoor gekozen 😉

Spin Yarn – Eat Cookie!

Over 2 weken gaan we van start dus heb ik vandaag mijn houten ros maar eens tevoorschijn gehaald en eens lekker opgepoetst en hier en daar een druppel olie gevoerd. Want ze moet natuurlijk wel klaar zijn straks om flink wat kilometers te maken. Ik heb meerdere wielen (5 waaronder 1 elektrisch wiel) maar mijn favoriet is toch altijd Roosje, mijn Majacraft Rose. Een heerlijk wiel met heel veel mogelijkheden (die ik nauwelijks gebruik maar soit).

En om er in te komen heb ik dit mooie lontwolletje uitgekozen. Diva Silky in de kleur Dress Up. Deze Diva Dosis uit Mei 2018 die ik nog had liggen is mijn date voor vanavond 😍